Aan uw voeten

 * Antidruk techniek=

Een techniek die bestaat uit het aanbrengen van diverse soorten vilt om pijnlijke drukplekken tijdelijk op te lossen of te verminderen. Tevens kunnen ze ter overbrugging dienen naar een definitief hulpmiddel of orthese. Er zijn diverse hulpmiddelen voor verschillende doeleinden. Tijdens de behandeling zal besproken worden wat in uw situatie de beste oplossing zal zijn.

 

*Nagelreparatie techniek=

Een gedeeltelijk ontbrekende nagel, een stootnagel, splijtende nagel of een schimmelnagel kan door een kunstnagel worden vervangen. Door middel van reparatiegel wordt er een nagel op maat gemaakt. Een reparatie van de nagel geeft een mooi verzorgd resultaat, is lakbaar en overbrugd de periode totdat de natuurlijke nagel weer volledig is aangegroeid.

 

*Orthese techniek=

Het vervaardigen van een siliconen teenstukje van zacht en glad materiaal ter ontlasting van 1 of meerdere drukplekken, voornamelijk aan en tussen de tenen. Denk hierbij aan een likdoorn tussen de tenen, hamer of klauwtenen.

 

Nagelbeugel techniek=

Wanneer een nagel blijvende ingroeiproblemen veroorzaakt doordat de nagel een te bolle vorm heeft gekregen, kan er een beugel op de nagel geplaatst worden. De nagelbeugel zorgt ervoor dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de nagelwal getrokken wordt en corrigeert de bolling van de nagel, waardoor deze gedwongen wordt om weer platter te gaan groeien. Het plaatsen is geheel pijnloos en het beugeltje groeit met de nagel mee en wordt tussentijds gecontroleerd en aangepast.