Aan uw voeten

Voedend voetbad

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met gezonde voeding. En ikzelf denk ook dat het heel belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen! Maar weet je ook dat je huid een groot orgaan is wat voedingsstoffen op kan nemen?

Droge voeten en een ruwe huid ….. daar word je niet blij van. Een heerlijk voedend voetbad is een gezonde verwennerij!

Honing:

Gemaakt door bijen uit nectar van bloemen is een veelzijdig product; het wordt o.a. gebruikt als zoetmiddel, heeft een licht antiseptische werking en bevat veel mineralen zal kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan, fosforzuur en koper. Daarnaast bevat honing ook een aantal enzymen. Honing heeft een verzachtende werking op de huid. Het bevat suikers, was en mineralen. In de pedicurepraktijk gebruik ik rauwe onverhitte honing ook bij o.a. kalknagels en bij wondjes door zijn bacterie dodende werking.

Recept (voor 8 baden)

  • 4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels ongeparfumeerde neutrale badschuim
  • 1 eetlepel vanille-extract

Alles in een pot doen en even schudden.

Vul een teiltje met lekker warm water en voeg een scheutje van het mengsel toe. Leg een handdoek klaar en pak er een lekker kopje thee of koffie bij en eventueel een mooi tijdschrift. Zoek een rustig plekje op voor je voetbad, sokken uit en badderen maar.  Kijk naar je voeten, wees dankbaar voor ze en ontspan je voor zo voor ongeveer 15 tot 20 minuten.  Je zult zien dat zodra je voeten het water raken je direct uit hoofd in je lijf komt. Geniet ervan.

Voor degene die er nog een uitdaging voor de voetspieren bij willen; doe een spons in het water en knijp en wring deze tussen je voeten en met je tenen.