Aan uw voeten

WAAROM SPORTPEDICURE?


Hardlopen, fitness, bootcamp, voetballen, hockey, tennissen, .....sporten is populair, zeker ook in Zeewolde! De één doet het professioneel, terwijl de ander het een gezonde tijdsbesteding vindt.


Bij de meeste sporten krijgen de voeten het flink te verduren! Vooral bij sporten als hardlopen, voetballen, atletiek, tennissen, waarbij benen en voeten de hoofdrol spelen, komen de meeste blessures voor.


Vaak begint het bij het schoeisel, de basis van de actieve sporter! Maar ook bij voetafwijkingen; holvoet, platvoet, verkeerde landing, verkeerde voetstand komen nagel- en huidproblemen als blaren, traumanagels, ingroeiende nagels,  mycose (=schimmel of kalknagel) en eeltvorming vaker voor bij sporters.


Bij pijn aan uw voet, door bijvoorbeeld ingroeiende teennagels, overmatige eeltvorming, kloven of een likdoorn of wrat gaat u de voet anders neerzetten om pijn te ontwijken. Door een afwijkende afwikkeling van de voet ontstaat er een verkeerde belasting en is de kans op het krijgen van een blessure groter.


De sportpedicure is opgeleid om zowel preventief als probleemoplossend te werken en beschikt over vele materialen om drukontlasting toe te passen. Daarnaast behoort ook preventief sporttapen (medical tapen), preventieve blarenbehandeling, advies over huid en nagelverzorging, sportschoenen en sokken tot het werkterrein van de sportpedicure. Als sportpedicure heb ik een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten. Voorafgaand aan een behandeling inventariseer ik de aanwezigheid van eventuele klachten en de conditie van uw voeten. Daarna stel ik een behandelplan op, uw wensen daarin opgenomen. Bij specifieke medische aandoeningen zal ik u doorverwijzen naar de huisarts, sportpodotherapeut of sportfysiotherapeut. 

Wacht niet langer maar doe de eerste stap richting pijnloos sporten!