Aan uw voeten

Blotevoetenwandeling op landelijke ‘Bevrijd je voetendag’

Op 23 juni is het Bevrijd je voetendag. Een dag waar op veel plaatsen in Nederland blote voetenacties worden georganiseerd. Zo ook in Zeewolde! Onder begeleiding kan gewandeld worden op blote voeten. De wandeling start bij ‘de Banken’ met een aantal kleine voetoefeningen en wordt afgesloten met een korte voetmassage. Het doel van de landelijke actie is zoveel mogelijk mensen uit de schoenen te krijgen, dus meewandelen in Zeewolde is gratis.

Mis deze unieke ervaring niet en meld je snel aan voor ‘Bevrijd je voetendag’ in Zeewolde op vrijdag 23 juni. Er start een wandeling om 10.00 en om 14.00 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan alle praktische informatie in je mailbox.

Wanneer: 23 juni
Tijd: 10.00 – 11.00 of 14.00 – 15.00 uur
Locatie: De Banken
Deelnemen is gratis
Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FlyerZeewolde-staand-www2

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is lopen op blote voeten gezond?

In onze voeten zitten honderdduizenden sensoren, zenuwuiteinden. Deze sensoren sturen informatie over bewegingen naar de hersenen. Hierdoor weet je bijvoorbeeld, zonder te kijken, hoe op dit moment je voeten staan of hoe je armen rusten op je bovenbenen. Dit fenomeen noemen we ook wel propriocepsis.

In de onderkant van de voet, de voetzool, zitten veel verschillende soorten sensoren die allemaal andere informatie doorgeven aan de hersenen. Ze geven druk, warmte en trekkrachten door, met andere woorden: alles wat je kan waarnemen. Hierop reageren de spieren.

Doordat wij zoveel op schoenen lopen prikkelen we de sensoren in de voeten minder. Hierdoor sturen ze minder informatie naar de hersenen, waardoor je sneller uit balans bent. Bovendien kunnen stevige schoenen voor allerlei voetklachten zorgen. Daarom is vaker lopen op blote voeten gezond.