Aan uw voeten

VOETBAD BASILICUM

Over de Pizza, pasta of met tomaat en mozzarella smaken basilicum blaadjes heerlijk, maar er is meer…..

Basilicum komt van het Griekse woord “Basilicos” dat “koning of “koninklijke” betekent. De geur is kruidig en anijsachtig. De plant kan wel een meter hoog worden. De bloemen variëren van wit roze tot paars, afhankelijk van de soort. Van oorsprong komt de Basil uit tropisch Azië en de Pacific eilanden.

De werking:

Basilicum heeft een positieve invloed op het verlichten van mentale vermoeidheid en helpt bij het verbeteren van de concentratie. Kan goed gebruikt worden bij; besluiteloosheid, examenangst, spierpijn. Het werkt ontkrampend, verzachtend, kalmerend en versterkend door een grote hoeveelheid antioxydanten

Er kan thee van worden gezet wat tegen verkoudheid en ook misselijkheid werkt. Er zit veel vitamine A en K in. En bevat de mineralen; Kalium, mangaan, koper en ijzer.

Recept voor spierpijn voetenbad:

  • 2,5 ml neutrale badolie of 1 eetlepel dode zeezout
  • Essentiële olie van;
  • 1 druppel basilicum
  • 1 druppel marjolein
  • 1 druppel lavendel

Neem een teiltje of voetenbad welke je vult met lekker warm water. Los de essentiële olie eerst op in de badolie of het dode zeezout. Dit is belangrijk omdat het zich anders niet met het water vermeng. Voeg dit dan toe aan je badwater. Leg een handdoek klaar, een lekker kopje koffie of thee en eventueel een mooi tijdschrift. Zoek een fijne stoel of plek op voor je voetenbad. Trek je sokken uit en laat je voeten in het heerlijk geurende water ontspannen voor zo’n 15 tot 20 minuten. Droog daarna de voeten goed af vooral tussen de tenen.

Succes!