Aan uw voeten

VOETBAD SPIJKLAVENDEL

Een goede remedie tegen vermoeidheid!

Deze lavendel komt niet voor in Nederland omdat ze niet winterhard zijn, de herkomst is Frankrijk, Spanje, Kreta. De Botanische naam is; Lavandula Latifolia

De geur van “spijklavendel” is kruidig als kamfer en eucalyptus met een vleugje lavendel. De werking ervan lijkt erg op die van rozemarijnolie. Goed voor de luchtwegen en voor de spieren. De specialiteit van deze olie is: ontkrampend, stimulerend en versterkend en antiseptisch. Het wordt gebruikt bij bijvoorbeeld verkoudheid, spierpijn, griep.

Recept voetbad bij vermoeidheid:

  • 2,5 ml neutrale badolie, of zeezout
  • Essentiële olie van: 2 druppels spijklavendel, 1 druppel citroen, 1 druppel rozemarijn.

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.