Aan uw voeten

VOETBAD LIMOEN

De sprankelende geur doet je direct denken aan frisheid en hygiëne. Met de geur net iets zachter dan citroen, geeft deze olie een prettige verfrissing in de zomer. Herkomst is Mexico, Italië, Zuid Afrika en Peru .

De werking;  activerend, stimulerend, harmoniserend en verfrissend. Deze olie werkt goed bij vermoeidheid, boosheid, verdriet, depressiviteit, spierpijn, cellulitis, stress en acne.

Recept Zomers fris Voetbad:

  • 2,5 ml neutrale badolie, of zeezout
  • Essentiële olie van: 4 druppels limoen, 1 druppel Ylang-ylang

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.