Aan uw voeten

VOETBAD YLANG-YLANG

Ylang-Ylang  is een tropische bloem met een heerlijke zoete en exotische zwaar bloemige geur. De botanische naam is Cananga odorata. De oorsprong van de boom  ligt in Indonesië en de Filippijnen maar wordt tegenwoordig het meest geteeld in Madagaskar. Een boom kan wel zo’n 20 tot 100 kg bloemen per jaar leveren. Voor 1 liter essentiële olie is 50 – 75 kg bloemen nodig.

Werking; De olie is zeer rustgevend, kalmerend, verzachtend. Wordt gebruikt bij stress, depressie, nervositeit, boosheid, slapeloosheid, snelle ademhaling en snelle hartslag, droge huid en vette huid, acne. Ylang-Ylang olie geeft een gevoel van overgave, vertrouwen en liefde.

Recept voetbad overgave:

  • 2,5 ml neutrale badolie, of zeezout
  • Essentiële olie van: 2 druppels ylang-ylang, 1 druppel Scharlei, 1 druppel roos attar

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.