Aan uw voeten

VOETBAD VERFRISSEND EN ACTIVEREND GRAPEFRUIT

Grapefruit is een kruising tussen de pompelmoes en de sinaasappel. De geur van een goede grapefruitolie is  fris & sprankelend . De Herkomst is Florida en Israël. De grapefruit groeit aan bomen die wel 10 meter hoog kunnen worden en zo’n 500 vruchten kunnen dragen.

De werking; Vocht afvoerend, anti toxisch, stimulerend en vrolijk makend! De olie wordt ingezet bij overmatig vocht vasthouden, cellulitis, vermoeidheid en stress en depressiviteit. Deze olie is de meest verfrissende en stimulerende olie en men voelt zich schoon, fris en herboren.

Recept voetbad verfrissend en activerend:

  • 2,5 ml neutrale badolie
  • Essentiële olie van: 3 druppels grapefruit en 1 druppel rozemarijn

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.