Aan uw voeten

VOETBAD SALIE

Salie en Salvia komen van het Latijnse woord Salvere. Vooral als kruid is deze bekend in de mediterrane keuken. Herkomst is Frankrijk, Kroatië, Griekenland.  Het is ook bekend om zijn geneeskrachtige werking en werkt met name ontstekingsremmend, maar ook rustgevend. In veel culturen wordt het ook in allerlei reinigingsrituelen gebruikt. Is een krachtige reiniger op de lymfe, werkt bij overmatige transpiratie en heeft een regulerende werking op het hormoonsysteem. De geur is kruidig en rond.

Recept voetbad bij zweetvoeten:

  • 2,5 ml neutrale badolie
  • Essentiële olie van: 3 druppels salie, 2 druppels bergamot, 1 druppel spijklavendel

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.

Aanbevolen om dit voetbad regelmatig te doen.

Contra-indicatie; zwangerschap en epilepsie.