Aan uw voeten

VOETBAD LEMONGRASS

Lemongrass is een aromatisch gras dat wel een halve meter hoog kan worden. Herkomst is India en wordt nu in vele andere landen geteeld. Geliefd in de oosterse keuken, maar ook in de wellness en natuurgeneeskunde. Lemongrass is een goede luchtreiniger, verbeterd geestelijke gesteldheid, werkt verkwikkend maar gelijktijdig ook kalmerend op het zenuwstelsel.

Werking; Activerend, stimulerend, verfrissend, antiseptisch pijnstillend en kalmerend. Wordt gebruikt bij; stress, vermoeidheid, depressie, verkoudheid, griep, spierpijn, cellulitis.

Recept voetbad winterse ontspanning en verfrissing:

  • 50 ml neutrale badolie
  • Essentiële olie van: 2 druppels wilde kamille, 2 druppels jatamansi (nardus), 2 druppels kruizemunt, 10 druppels lemongrass, 2 druppels bergamot.
    (gebruik hiervan 2,5 ml per voetenbad)

Bereiding:

Bij etherische olie is het belangrijk dat eerst de olie opgelost wordt in de basis badolie of hiervoor in de plaats 1 eetlepel dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt in het water en niet bovenop blijft drijven.

Vul een teiltje of voetbad met lekker warm water en voeg de badolie of het zout met hierin opgelost de oliën toe. Zorg dat er een handdoek klaarligt en dat je een lekker kopje koffie of thee en eventueel een tijdschrift bij de hand hebt. Zoek een gemakkelijke plek om te zitten en geniet van het voetbad, kijk naar je voeten en adem de olie damp rustig in. Ontspan zo gedurende 15 tot 20 minuten.