Aan uw voeten

Week van de pedicure "Schaam jij je voor je voeten?"

4consumentencampagne


Onnodige voetschaamte treft één op de vijf mensen

Onderzoek wijst uit: meer dan de helft van de mensen schaamt zich wel eens voor zijn voeten. Één op de vijf mensen durft zelfs zijn of haar blote voeten niet te laten zien. Bijvoorbeeld door eelt en schimmelnagels. Zij mijden zee, strand en zwembad. Een buitengewone last voor veel mensen. En een forse inbreuk op hun sociale leven. Daarom start ProVoet, de Brancheorganisatie voor de Pedicure, op 22 mei een unieke campagne met als thema ‘Schaam jij je voor je voeten?’. Schaam je niet en zet deze zomer de eerste stap naar het zorgeloos tonen van jouw voeten.

Voetschaamte: een probleem met een eenvoudige oplossing

Vooral in de lente en zomer speelt voetschaamte bij jong en oud op. Het weer is mooi, de schoenen kunnen na een lange winter lekker uit. Maar eelt, schimmelnagels, ingroeiende teennagels en ander ongemak weerhoudt heel veel mensen er van om de slippers uit de kast te halen. Deze voetschaamte heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen van bijna 3,5 miljoen Nederlanders. Gelukkig is er een oplossing. Wij staan voor je klaar en weten elk voetprobleem professioneel en snel te behandelen. Laat de zomer maar komen, laat je voeten maar zien!

Minder schaamte, meer plezier?

Op 22 mei start de campagne “Schaam jij je voor je voeten?” en lanceert ProVoet de website www.goedvoorelkevoet.nl. De campagne richt zich op vier doelgroepen. Bijvoorbeeld de hardwerkende en sportieve jonge mensen, die met hun veeleisende levensstijl veel van hun voeten vergen. Hierdoor hebben zij bijvoorbeeld last van eelt, ingroeiende teennagels of schimmelnagels. Het is zo dat zelfs 30% van de vrouwen haar nagels lakt vanwege schaamte. Maar ook vitale senioren, van wie hun voeten hen al een leven lang dragen. Zij willen onbekommerd genieten van de mooie dingen uit het leven maar durven voetproblemen niet te laten behandelen. De campagne maakt voetschaamte niet alleen bespreekbaar, maar reikt ook direct een oplossing aan met een gratis voetencheck in onze praktijk.

ProVoet, Brancheorganisatie voor de Pedicure

Deze campagne wordt landelijk uitgerold door ProVoet. Dit is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure die de belangen behartigt van ruim 13.000 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure en medisch pedicure in Nederland. De pedicures en medisch pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten, zoals Aan uw voeten.